|
Eski
Mısır, Roma ve Afrika kültürlerinde devekuşu yağı, 3000 seneden
beri kozmetikten ağrıların giderilmesine kadar birçok alanda
kullanılıyordu. Tarihi kaynaklar devekuşu yağının milattan
önceki devirlerde de yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtiyorlar.
Öyle ki M.S.1.yy'da yaşamış olan Romalı filozof Pliney devekuşu
yağının faydaları üzerine yazılar yazmıştır.
21. yy'da devekuşu yağının Omega-6&Omega-9 yağ asitlerini
içerdiğini biliyoruz. Bu temel asitler hücre zarlarının gelişmesine,
vücudun daha etkin besin kullanımına çok büyük katkılarda
bulunmaktadır. Ayrıca her ikisinde de cilt nemlendirici özellik
bulunmaktadır. Devekuşu yağı moleküler büyüklük olarak insan
yağıyla aynı olduğundan vücut tarafından absorbe edilmesi
çok kolaydır. Özellikle gelişmiş toplumlarda sağlık amaçlı
kullanılmaktadır.
Daha güçlü kaslar: Devekuşu yağı ile kaslara günlük
masaj yapılarak kas ağırlıklarının arttığı ve kasların geliştiği
tespit edilmiştir. Bu nedenle kaslardaki zedelenmelerde kas
zayıflıklarında kullanılmaktadır. Özellikle sporcuların yaralanması
sonucuda oluşan kas ağrıları için birebirdir.
Kuru ciltler: Kuru cilt vücudun temel yağ asidini
kaybetmesinin bir sonucudur. Cilde devekuşu yağı uygulayarak
cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
Devekuşu yağı başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda
da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır. Devekuşu yağı ayrıca
rahatlatıcı özelliği de bulunmaktadır.
Yağın Faydalı Olduğu Durumlar:
- Güneş Yanığı
- Su toplama
- Kuru ciltler
- Sedef Hastalığı
- Deri kesilmeleri
- Yatak Ağrıları
- Deri Yanmaları
- Kas Ağrıları
- Deri Sıyrıkları
|